logo

Een maand Pointiful

Vanuit Kandidaten2021.nl het platform en toepassingen breed positioneren.

May 03, 2021

Een maand Pointiful, wat is dat snel gegaan en stiekem hebben we ook al een hoop voor elkaar gekregen!

Maar om dat goed te vertellen gaan we eerst even terug naar het begin; Kandidaten2021.nl. Het idee was om meer inzicht te krijgen in wie nu eigenlijk allemaal verkiesbaar zijn. We horen zoveel over de lijstrekkers, maar zo weinig over de rest die op de kieslijsten staan. Dat vonden we jammer, want die mensen stemmen we indirect ook de kamer in. Wie zijn dat eigenlijk, wat onderscheidt ze en waar komen ze vandaan? Dat was het doel met kandidaten2021, inzicht krijgen en geven. En dat sloeg aan, op ons hoogtepunt hadden we meer dan 45.000 bezoekers op onze site en behaalden we zelfs de NRC omdat we eigenlijk de eerste partij waren die dit succesvol hadden gedaan.

Kandidaten2021.nl: Meer dan 800 tweede kamer kandidaten filterbaar op positie, partij, woonplaats, leeftijd en geslacht.

En na deze aandacht smaakte dat naar meer. Wat zijn de mogelijkheden eigenlijk van ons platform en ook waar liggen er kansen. Deze maand zijn we daar ook vooral mee bezig geweest. Wat gaan we nu eigenlijk doen en waar kunnen we waarde creëren voor mensen?

Al snel kwamen verscheidene mensen naar ons toe met allemaal ideeën. Maar als we vroegen waarom ze dit zelf niet gestart waren kregen we telkens hetzelfde verhaal. De drempel is te hoog en te beangstigend. En daarmee was ons doel als pointiful meteen duidelijk.

Wij willen mensen met ideeën faciliteren en de verbinding vormen tussen ideeën en de uitwerking van die ideeën. Een nobel doen, een sterk doel. Maar hoe help je mensen goed als je zelf niet eerst door de processen bent gegaan, als je niet weet waar ze tegenaan lopen?

Brainstormen kan overal

Om specifiek die reden hebben we alle mogelijke business modellen die wij kunnen ondersteunen en dus aan de basis liggen van de meeste ideeën genoteerd en die zijn we gaan uitproberen.

De focus is nu vooral affiliate marketing geweest en S-a-a-S (Software as a Service). Stijn heeft zicht helemaal gestort of Affiliate marketing. Hoe werkt dat nu eigenlijk en vooral hoe kunnen we ons platform gebruiken om hiermee waarde te creëren waar mensen voor willen betalen. Dat bleek hetzelfde als voor de kandidaten; inzicht!

Er zijn zoveel verschillende type koffiegupjes dat het een warboel is van voorkeuren en afwegingen. Stel nou dat je zelf kan filteren op wat jij belangrijk vindt en dat hij dan cupjes adviseert. Dat bleek een goed idee om affiliate marketing mee uit te gaan proberen. En hiermee zijn we debestekoffiecups.nl gestart, de eerste (en tevens natuurlijk de beste ;)) website die alle koffiecupjes van Nespresso en Dolce Gusto inzichtelijk weergeeft.

Leuk idee, waar wat is de business er dan achter? Dat is vrij simpel, doordat wij mensen helpen in het maken van hun keuze krijgen wij een klein percentage van het aankoopbedrag dat ze bij één van de verkopers bestellen. Dat is in een notendop affiliatie marketing.

Een dergelijk platform moet groeien, en pas als veel mensen er gebruik van maken kan je het echt een business noemen. Voordeel ervan is wel dat als het eenmaal staat, je in principe met andere projecten aan de gang kan gaan en af en toe moet updaten.

Verder kregen we ook een hoop interesse uit de publieke sector, kunnen wij ook andere publieke data inzichtelijk maken voor bijvoorbeeld gemeenten. Dat is dan ook het andere model waar we nu mee bezig zijn. Gemeenten helpen en adviseren in het maken van interactieve kaarten middels onze software.

We krijgen leuke reacties en ook uit deze hoek komt veel interesse en enthousiasme. Dat werkt leuk, het is een enorm leuk gevoel als mensen hetgeen wat je hebt gemaakt interessant vinden en er waarde inzien.

Verder zijn we deze maand ook in onze kantoren getrokken. We hebben twee kamers gehuurd in het oude pand van het gemeentehuis van Leiden. Een prima werkplek waar we mensen goed kunnen ontvangen, samenwerken en brainstormen.

Het atrium in het Stadsbouwhuis, het oude gemeentehuis van Leiden.

Nooit genoeg schermen

De koffiepot loopt continu door en ondertussen heeft Johan wel 5 schermen. Erg fijn dus!

Komende maand ligt de focus op gemeenten en wat sportieve platforms die we gaan lanceren. Ook gaat komende week de website ReizeninCorona.nl online: Een overzichtelijk platform met Covid-19 regels in het buitenland.

Preview Reizen in Corona

We kunnen niet wachten! Lees meer over wat we voor jouw kunnen en wat we samen kunnen doen op deze website.

logo

info@pointiful.com

Nieuwe Rijn 67
2312 JJ Leiden

Pointiful.com

© Pointiful Development
Deze website wordt mogelijk gemaakt door Pointiful.
Alle rechten zijn voorbehouden.